Om mig

HEJ! JAG HETER

MARTIN OFERSSON

HEJ! JAG HETER
MARTIN OFERSSON.

Jag gör

Jag har arbetat med reklam och design sedan 2011. Hittills i min karriär har jag arbetat på reklambyråerna Wallmander&co och MKmedia både under duktiga ADs och som ensam kreatör i projekten. Just nu arbetar jag som formgivare på MKmedia. De senaste oren har jag arbetat främst med webdesign och haft fokus på UX.

Formgivare

Wallmander är en liten byrå där det har varit viktigt att kunna lösa alla delar i produktionen och jag har drivit projekt från idé till färdigt design/tryck produkt. Det har gjort att jag är självgående och drivande samt att jag har fått en bred profil och kan axla många olika roller. Några av de roller som jag har haft hos Wallmander&co är formgivare, illustratör, animatör, orginalare, layoutare, klippare, 3d grafiker, webbdesigner och röstskådespelare. Jag har fått möjligheten att få jobba med många stora varumärken som till exempel Volvo. Genom det har jag lärt mig hur man jobbar mot stora kunder och använder grafiska profiler och mallar i sitt arbete. Jag har även fått möjligheten att utveckla nya grafiska profiler för kunder som saknat detta. Jag är detalj fokuserad och älskar att göra pilliga arbeten så som att frilägga hår och designa loggor.

De senaste åren har jag varit anställd hos MKmedia. här har jag fått grotta ner mig i webbdesign, och driva projekt från första mötet med kund till den betalda fakturan. Utöver webbdesign har jag även fått lära mig hela processen i print då vi har en eget tryckeri och jag själv fått trycka originalen jag tagit fram.

 

Illustratör.

Vid sidan av mitt arbete på reklambyråer så är jag verksam som illustratör och konstnär och har gjort allt möjlig så som tavlor, skivomslag och installationer. Mer av mitt konstnärlig arbete visas på mitt instagram konto. instagram.com/ofersson/

Min utbildning

Computer Graphics Design
KY-akademien. Göteborg, 2009 – 2011

Praktik på Ord&bild i Karlstad
4 månader, 2011

Praktik på Lucy film i Göteborg
4 månader, 2011

Min erfarenhet

Formgivare hos MKmedia
2016–Nuvarande

Formgivare hos Wallmander&co
2011 – 2015

FlytandeProgramkunskaper

Sketch
invisionapp
InDesign
Photoshop
Illustrator
Cinema 4D
After Effects
Final Cut
Microsoft Office paketet (bl.a. PowerPoint)
WordPress (cms)

Personligt

Jag är uppväxt i Värmland vid Klarälven. Men jag bor sedan många år tillbaka i Göteborg. På min fritid är jag ofta i min studio o målar akvarell o olja eller ute och fotograferar något event. Jag har även ett stort intresse av att cykla och har kört Vättenrundan ett år. På senare år har även ett mat och dryck intresse väckts och jag spenderar många timmar framför spisen. I min framtid ser jag mig själv jobbandes på en byrå i Göteborg, Stockholm eller London med arbetskollegor som jag gärna umgås med på helgerna. Att fortsätta utveckla mig inom mitt valda yrke är väldigt viktigt för mig. Att jobba under/med briljanta AD´s har och förhoppningsvis kommer fortsätta vara den största förmånen med att jobba inom reklam.