En omöjlig app ideé…

Jag är fullt medveten om att denna idéen är tekniskt sett omöjlig att genomföra pgr av Iphone hårdvara, men jag ville öva mig i app koncept och design så jag lade en dag på att utvecklade idéen ändå.

Koncept

I en samtid där fler och fler känner sig missnöjda med sitt beroende av smartphones. Det nästan tvångsmässiga kollandet av Facebook, mail, sms etc. kan vara stressigt för många. Så jag ville genom denna appen skapa en möjlighet för någon att pausa en stund i vardagen. Tillexempel om man har en middag eller om man har haft en stressig vecka och man vill vara för sig själv på söndagen. Därför vill jag skapa SiLNCE.

En självhjälp för mobilberoende.

Design

Det grafiska språket har jag valt att använda mig av en luftigt minimalistisk stil. För att förmedla lugn till användaren och även känslan av kvalitet och professionalism.

Funktion

Jag vill att alla inställningar ska få platts i en vy så att man inte behöver klicka sig igenom ett komplicerat system. Dock får man lite problem med det luftiga design konceptet då det blir mycket information på samma sida, så i utvecklingen får vi kolla på alternativ med 2 sidor för inställningar.

Övers på sidan har vi en varningstext. Den bör finnas där och vara tydlig så ingen låser telefonen av misstag. jag har gjort designen så att uppgraderings knappen är det första men ser så att man kan få in sälj smidigt. Vidare har vi några inställningar som man måste fylla in. telefonnummer till en kontakt utifall man skulle ha en olycka och behöva ringa någon under tiden. Dock bara ett telefon nummer förutom 112. andra inställningen förklara sig själv. Det är ett meddelande som skickas till alla som försöker nå en under pausen. Till slut är det bara att välja tid och sen starta appen.

Upplevelse

När man startar appen låser den sig till att visa ett bildspel med lugnande och vackra bilder och en timer som visar hur lång tid det är kvar. Skulle man få panik fins en knapp i botten där man kan ringa sin kompis. om någon försöker ringa eller sms:a under tiden märks inte det utan det automatiska sms skickas som svar. Är hörlurarna i så spelas ljudet av en skog, bäck eller liknande.

Tjäna pengar

För dom som inte vill betala 7 kr för appen tänkte jag att an säljer reklam spottar för var tredje slide i bildspelet. Dock bör reklamen följa vissa riktlinjer så som uteslutande foto. Inte ha något innehåll i toppen och botten. Inte ha en nyans som understiger en viss kontrast med vitt så appens information alltid är tydlig.

Slutord

Till en början är detta inte en app man kommer snabbt tjäna pengar på. Men de som gör appen har potential att få mycket positiv PR. Den har möjligheten att bli en snackis. Om man efter hand får ett stort antal användare kan man börja tjäna pengar på idéen. Utöver det så är det en applikation som jag skulle uppskatta att ha i mitt eget liv, och det är värt allt.